Senior Communicatieadviseur Verandercommunicatie ad Interim

Dienst Justitiële Inrichtingen, zoekt een allround communicatieprofessional met een passie voor verandercommunicatie. In deze rol werk je aan betekenisvolle projecten en bouw je mee aan het verbeter- en verandertraject van het Shared Service Center (SSC). Je adviseert niet alleen, maar zorgt ook voor de praktische uitvoering van communicatieplannen.
Den Haag
32 36
Status: Open

Wat ga je doen?

Je bent allround inzetbaar op meerdere communicatiedisciplines. Denk aan concerncommunicatie, projectcommunicatie, maar je gaat vooral aan de slag met verandercommunicatie. En je adviseert niet alleen; je bent ook praktisch ingesteld en zorgt voor de uitvoering.
Het leuke is: in deze rol maak je direct het verschil en bouw je mee aan het verbeter- en verandertraject van het SSC.

Je zorgt dat alle SSC’ers weten wat het verander- en verbeterprogramma van het SSC is, je maakt ze deelgenoot van de beweging en je helpt ons opnieuw positie in te nemen bij onze Rijkscollega’s die een van de ondersteunende producten en diensten van het SSC afnemen.
Je werkt hierin samen met het programmateam en me t team communicatie, waar jij onderdeel van bent. Binnen het team delen de vijf communicatieadviseurs van het SSC in Den Haag hun ervaring en kwaliteiten. Ons doel? Samen bouwen aan de communicatieafdeling om de organisatie te ondersteunen met haar communicatievragen.

Er is ruimte om voor een deel zelf je werkzaamheden in te vullen. Zo organiseer je bijvoorbeeld informatiebijeenkomsten, stel je een plan op voor de re-branding en maak je communicatie-uitingen. Jouw werkdagen zijn erg divers; het ene moment ben je bezig met het inkopen van vormgeving het andere moment begeleid je een sessie over het verbeter- en verandertraject, SSC verhaal of schrijf je nota’s. Alles om bewustwording te creëren bij jouw collega’s over hun rol bij SSC2.0.
En daar blijft het niet bij. Je neemt ook deel aan projecten binnen SSC2.0 waarin jij een belangrijke rol speelt. Zo denk én schrijf je actief mee aan de teksten binnen ons selfservice portaal Topdesk, waar klanten direct dienstverlening kunnen aanvragen. Daarbij draai je ook volledig mee in het projectteam.
Waar deze veranderopdracht bij andere organisaties vaak een klein onderdeel is van jouw rol als communicatieadviseur, kun je er bij het Shared Service Center DJI al je aandacht en creativiteit in kwijt. Je krijgt te maken met allerlei vormen van communicatie en maakt het verschil voor onze klanten én je collega’s. Tel daar de maatschappelijke impact bij op en je hebt een unieke functie!

Wij zoeken iemand met

Eisen

  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding, in de richting van Communicatie of Journalistiek;
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring met verandertrajecten
  • De aangeboden kandidaat is bereid om meerdere keren per week aanwezig te zijn op de Bezuidenhoutseweg 20 in Den Haag en/of tenminste altijd op dinsdag aanwezig te zijn op de Bezuidenhoutseweg 20 in Den Haag
  • De aangeboden kandidaat heeft strategische vraagstukken binnen communicatie ten uitvoering gebracht en ervaring met werken aan internetberichtgeving en/of Toolbox en/of nieuwsbrieven en/of organiseren van bijeenkomsten/evenementen en/of vormgeving van communicatiedocumenten

Hier ga je werken

Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)
DJI zorgt namens de Minister van Justitie en Veiligheid voor de uitvoer van straffen en vrijheidsbenemende maatregelen, die na uitspraak van een rechter zijn opgelegd. DJI is verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg van justitiabelen en werkt op vele manieren met hen samen aan voorbereiding op terugkeer in de maatschappij. Voor DJI worden de inkooptrajecten van verschillende DJI-inrichtingen en vestigingen centraal geregeld vanuit het IUC DJI.
Voor meer informatie over DJI kunt u terecht op de www.dji.nl/over-dji.

Shared Service Center DJI, afdeling Communicatie
Het Shared Service Center Dienst Justitiële Inrichtingen (SSC DJI) is een fullservice overheidsbedrijf. Met vijftien jaar ervaring kennen we de markt en zijn we een betrouwbare partner voor inkoop, financiën, HRM, facilitaire dienstverlening en ontwikkeling en support.
Onze ruim 1.000 medewerkers werken voor de Dienst Justitiële Inrichtingen, het Nederlands Forensisch Instituut, de Immigratie- en Naturalisatiedienst en andere overheidsorganisaties. Dat doen ze verspreid over het hele land.
We hebben een stevige basis, maar we blijven ontwikkelen, innoveren en meegroeien met onze afnemers. Dit én de vele en snel opeenvolgende ontwikkelingen die spelen in ons werkveld, maken SSC DJI tot een dynamische werkomgeving.


Afdeling Communicatie
Die constante ontwikkeling geldt ook voor de afdeling Communicatie. Hier werk je samen met een senior communicatieadviseur, twee communicatiemedewerkers en twee externe adviseurs. We zijn aan het professionaliseren en maken stappen om ons beter neer te zetten en meer waarde te bieden voor het SSC.
Voor jouw opdracht is het van belang dat je het belang van goede communicatie onderstreept voor alle afdeligen en het totale SSC. Jouw frisse is blik meer dan welkom en je krijgt ruimte om zelfstandig aan het werk te gaan.

Dit kan je verwachten

  • Het is een tijdelijke opdracht van 32-36 uur per week;
  • Startdatum: 01-12-2024;
  • Einddatum: 01-25-2025;
  • Optie tot verlenging: Ja, 1x 12 maanden;
  • Standplaats: Den Haag.

Aantal uren

32/36 uur.

Status

Open.
Senior Communicatieadviseur Verandercommunicatie ad Interim

 

Schrijf je in!

Bij een vacature of project zoeken wij als eerste in ons eigen netwerk. Schrijf je daarom bij ons in. Jouw Mijn Babbage-pagina is hiermee direct geactiveerd en kun je gebruiken om snel te solliciteren, je profiel aan te passen en bij te houden wat de status is van een sollicitatie.
Snel solliciteren

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!