[ZZP] Senior communicatieadviseur Doorontwikkeling Jeugd & Zorg ad interim

Gemeente Amsterdam is op zoek naar een Senior Communicatieadviseur die een communicatieplan opstelt en uitvoert voor de implementatiefase van een nieuwe organisatiestructuur binnen de afdelingen Jeugd, Zorg en Contractmanagement. Je overlegt met het projectteam en de stuurgroep, adviseert de projectmanager en andere stakeholders, schrijft artikelen en beheert het intranet. Je hebt een HBO/WO-opleiding in communicatie, ervaring met interne communicatie en verandertrajecten binnen grote (overheids)organisaties, en werkt binnen de directie Communicatie, waar samenwerking en heldere communicatie centraal staan.
Amsterdam
20
Status: Open

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het opleveren van een communicatieplan voor de implementatiefase (op basis van al bestaande communicatiestrategie). Je voert dit plan ook uit met als doel zorgen voor goede samenwerking binnen de nieuwe organisatiestructuur, een duidelijke planning en draagvlak bij de afdelingen.

  • Maken van communicatieplan voor de implementatiefase (op basis van al bestaande communicatiestrategie);
  • Overleg met projectteam en stuurgroep;
  • Het uitvoeren van het communicatieplan en zorgen voor de communicatiemiddelen;
  • Adviseren van de projectmanager en andere projectleiders binnen het team, evenals andere stakeholders, zoals het managementteam en de stuurgroep;
  • Het schrijven van artikelen;
  • Beheren van het intranet en de TamTampagina van de doorontwikkeling;
  • Eventueel redactiewerk (redigeren van teksten m.b.t. de doorontwikkeling).

Wij zoeken iemand met

Eisen

  • Je hebt een HBO/WO-opleiding, bij voorkeur op het gebied van communicatie.
  • Je hebt ervaring als communicatieprofessional bij een grote (overheid) organisatie (meer dan 500 medewerkers)
  • Je hebt ervaring met het houden van interviews en het schrijven van artikelen
  • Je hebt ervaring met interne communicatie, bij voorkeur ook met communicatie over veranderopgaven

Hier ga je werken

Bij de directie Communicatie werken alle communicatieprofessionals van de gemeente Amsterdam. Alle professionals dragen bij aan Begrijpelijke, Toegankelijke en Betrouwbare communicatie richting de Amsterdammer, de ondernemer, de bezoeker en de eigen organisatie. Want met een personeelsbestand van zo’n 19.000 medewerkers is interne communicatie net zo belangrijk en uitdagend als externe communicatie.

De directie Communicatie is een full-service organisatieonderdeel. Vrijwel alle facetten van communicatie zijn belegd: communicatieadviseurs, webredacties, social media experts, woordvoering, evenementen, campagneadviseurs en tekstschrijvers. Zomaar wat takken van sport die aanwezig zijn bij de directie Communicatie. Al deze professionals werken nauw met elkaar samen om de juiste communicatie-aanpak te kunnen genereren.

Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema’s zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel communicatiecapaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan de Directie communicatieprofessionals detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.

​​​Doorontwikkeling afdelingen Jeugd en Zorg De afdelingen
Jeugd en Zorg zijn onderdeel van de directie Jeugd, Zorg en Diversiteit en zijn binnen de gemeente Amsterdam verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Jeugdwet. In december 2023 is gestart met de doorontwikkeling van de afdelingen Jeugd en Zorg, met als doel: het bewerkstelligen van een nieuwe indeling, heldere structuur, duidelijke taken en verantwoordelijkheden en goede samenwerking onderling en met belangrijke stakeholders.

Om de doelen te bereiken is besloten de afdelingen Jeugd en Zorg op te splitsen in drie nieuwe afdelingen: afdeling Jeugd, afdeling Zorg en afdeling Contractmanagement. Nu deze nieuwe organisatiestructuur een feit is, is het tijd voor de implementatiefase : hoe werken de medewerkers in de nieuwe afdelingen goed en vernieuwend samen? Voor de communicatie tijdens de implementatiefase zoeken wij een stevige communicatieprofessional. Je bent verantwoordelijk voor de interne communicatie over de doorontwikkeling en bent lid van de projectgroep doorontwikkeling.

In deze functie is het belangrijk dat je ervaring hebt met verandertrajecten, goed kunt adviseren en schrijven en zowel strategisch als praktisch bent ingesteld.

Dit kan je verwachten

  • Het is een tijdelijke opdracht van 20 uur per week;
  • Startdatum: z.s.m;
  • Einddatum: 1 april 2025;
  • Standplaats: Amsterdam, Amstel 1.

Aantal uren

20 uur.

Status

Open.
[ZZP] Senior communicatieadviseur Doorontwikkeling Jeugd & Zorg ad interim

 

Schrijf je in!

Bij een vacature of project zoeken wij als eerste in ons eigen netwerk. Schrijf je daarom bij ons in. Jouw Mijn Babbage-pagina is hiermee direct geactiveerd en kun je gebruiken om snel te solliciteren, je profiel aan te passen en bij te houden wat de status is van een sollicitatie.
Snel solliciteren

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!