[DETA] Senior Communicatieadviseur Energieregio NH ad interim

Wil jij werken in een dynamische omgeving? Houd je van pionieren? Heb je een sterke politieke sensitiviteit en een groen hart? Dan kunnen ze jou bij de Provincie Noord-Holland heel goed gebruiken!
Haarlem (Hybride)
32 36

Wat ga je doen?

Je werkt in opdracht van de drie programma’s. Elk programma heeft een eigen communicatieadviseur. De communicatieadviseur maakt content specifiek voor dat programma en beheert de socials. Als er programma-overstijgend moet worden gecommuniceerd, coördineer jij dit. Jij bent de verbindende persoon tussen de drie programma’s. Dit betekent ook dat jij contact houdt met de programmamanagers van de verschillende programma’s. Met de programmamanagers stem je af en geef je inhoudelijk advies over strategie en koers.

Taken en werkzaamheden
Je krijgt binnen je opdracht te maken met verschillende typen werkzaamheden, zoals:

1. Aansturen van het communicatieteam
Je werkt samen met 3 communicatieadviseurs. Zij zijn allemaal ervaren en sterk in hun rol. Jij bent de coördinator van het communicatieteam. Jij organiseert de wekelijkse overleggen om kort af te stemmen of de juiste focus er nog is. Ook zet jij, samen met de adviseurs, de communicatiestrategie uit.

Je coördineert de taken en verantwoordelijkheden, maakt heldere afspraken, houdt overzicht en stuurt de afzonderlijke adviseurs inhoudelijk aan.

Ook ben jij operationeel en inhoudelijk het eerste aanspreekpunt voor verschillende opdrachtnemende partijen. Denk aan een extern communicatiebureau en filmmakers en fotografen die wij inhuren. Jij coördineert deze opdrachten samen met de programmamanager, controleert en bewaakt de budgetten en stemt de werkzaamheden intern en extern met de teams af

2. Verder uitbouwen van de communicatiestrategie
Het communicatieteam heeft een opzet gemaakt voor de communicatieopgave 2025. Deze moet verder worden uitgedacht en uitgevoerd. Jij staat aan de lat om hier het initiatief in te nemen en verder vorm te geven. Deze opgave wordt jaarlijks aangepast.

Als jij start hebben we net onze nieuwe propositie gelanceerd. De website en nieuwsbrief zijn vernieuwd en we hebben een stralende nieuwe huisstijl. Ook zijn onze socials opgeschoond en hebben we een nieuwe tone of voice. In 2025 moeten we hier flink op doorbouwen. Dit betekent: duidelijke keuzes maken. Hoe ziet de segmentatie eruit? Hoe gaan we de verschillende doelgroepen benaderen? Jij ontwikkelt de strategie per doelgroep en brengt deze verder. Hier denkt het communicatieteam uiteraard in mee!

Een ander onderdeel van onze communicatiestrategie is de ‘Van Hoe Naar Zo’ campagne, waarin we goede voorbeelden uit onze regio uitlichten. Deze zetten we voort, samen met het communicatieteam geef je daar invulling aan. Ook coördineer je twee keer per jaar de landelijke campagne flight. Je stemt met de communicatieadviseurs van onze partners de campagne af, helpt hen dit uit te zetten en zorgt zelf ook voor organische en betaalde ads op ons LinkedIn kanaal.

3. Het versterken van de community
De Energieregio NH kent verschillende communities. De inhoudelijk ambtenaren vormen een community, de bestuurders, en natuurlijk de communicatieadviseurs van al onze partners. Er is voor iedere groep een stevig netwerk dat samenwerkt, kennis en ervaringen uitwisselt en successen deelt. Jij bent coördinator van het communicatienetwerk en gaat met het communicatieteam een plan van aanpak opstellen hoe jullie dit netwerk verder ontwikkelen en uitbreiden. Ook denk je mee en draag je bij aan de communicatieonderdelen van de andere communities.

4. Eventmanagement
Vanuit de Energieregio NH organiseren we regelmatig kennissessies. Voor de fysieke bijeenkomsten ben jij het eerste aanspreekpunt en de trekker. Dit zijn zo'n 4 bijeenkomsten per jaar waar tussen 20 – 100 deelnemers op afkomen. Jij organiseert het startoverleg met de programmamanagers over het onderwerp en de opzet van het event. Je maakt het draaiboek en regelt samen met de programma ondersteuner de locatie op een mooie plek in Noord-Holland, catering en goede sprekers. I.s.m. de communicatieadviseurs maak je een communicatiestrategie rondom het event en ben je bij het event aanwezig.

Wij zoeken iemand met

We zijn opzoek naar een ervaren, pro-actieve senior communicatieadviseur. Je denkt mee op strategisch en tactisch niveau en voert uit. Je hebt gevoel voor communitybuilding en omgevingsmanagement en weet mensen en belangen te verbinden. Je kan zowel zelfstandig als in verschillende samenstellingen goed samenwerken.

Je kunt communicatief snel schakelen in toon en taal aangepast op de persoon en/ of doelgroep die je tegenover je hebt. Je voelt je op je gemak in gesprek met je collega communicatieadviseurs maar ook met wethouders, inhoudelijke ambtenaren en ondernemers. Bijdragen aan een goed gezamenlijk product is voor jou belangrijker dan het behalen van individuele resultaten. Een gezonde dosis humor, enthousiasme en nuchterheid maken dat je je hoofd koel houdt en positief blijft.

  • Verbinder – We werken met meer dan 60 partners samen aan een enorme opgave. We willen alle partners aan boord houden, mee laten doen, inspireren en aanspreken. Jij hebt een goed en persoonlijk contact met de communicatieadviseurs van al onze partners;
  • Politiek sensitief – We werken in een spannende transitie. Waar soms nog geen wetgeving is, waar de omgeving mondig is en alles wat we doen effect heeft op de bestaande situatie. Dit vraagt dus goede afwegingen wat en hoe te communiceren. Jij adviseert gevraagd en ongevraagd de programmamanagers van de verschillende onderdelen en bent een stevige vraagbaak en adviseur voor de communicatieadviseurs van onze partners;
  • Proactief – Je komt zelf met ideeën, kan deze goed positioneren in de context en zorgt voor meerwaarde in de programma's en hun doelstellingen. Jij bent de aangewezen persoon om deze ook neer te zetten in het team en samen uit te voeren;
  • Organisatietalent – Je overziet wat er moet gebeuren en weet dit in concrete acties uit te zetten en te bewaken. Jij bent degene die iedereen bij de les houdt;
  • Aanjager – wij zijn de aanjager van de energietransitie. Dit betekent dat we onze partners stimuleren om mee te doen met campagnes, aanleveren van content en meedoen met events. Jij zorgt ervoor dat ideeën worden opgehaald, en uitgevoerd;
  • Innovatief en creatief – we zijn verfrissend, nooit saai. Dit willen we ook in onze communicatie zijn. Jij omarmt nieuwe aanpakken en technieken vertaalt deze naar onze doelen en je zoekt graag uit hoe we dit direct samen met onze partners kunnen toepassen.

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare recente ervaring als strategisch communicatieadviseur in een politiek-bestuurlijke omgeving. (Bij voorkeur in een provinciale organisatie of in een gezamenlijke projectorganisatie);
  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Ervaring met en kennis van één of meer van de programma's is een sterke pré.

Verder heb je:

  • Een kritische blik;
  • Vaardige pen;
  • De mogelijkheid om vanuit Haarlem te werken, op maandag hebben we een vaste samenwerkdag in Haarlem.

Hier ga je werken

Wat is de Energieregio NH?
Samen werken we bij Energieregio Noord-Holland met volle overgave aan een energieneutraal Noord-Holland in 2050.
Net als de rest van Nederland, stapt Noord-Holland steeds meer over op duurzame warmte, wind- en zonne-energie. Dit doen we vanuit een regionale samenwerking onder de naam ‘Energieregio Noord-Holland'. Hierin werken onder andere onderstaande programma’s met veel energie samen aan één gezamenlijk doel: een energieneutraal Noord-Holland. Energieregio Noord-Holland is een overkoepelende samenwerking waarbinnen enthousiaste professionals elkaar aanvullen en inspireren bij het versnellen van de energietransitie. De programma’s werken in opdracht van o.a. de provincie, gemeenten en waterschappen en netbeheerders.

Programma RES
In de Regionale Energiestrategie werken we samen aan het opwekken van duurzame energie op land en binnenwateren. Ons doel is om met de twee afzonderlijke RES-regio's van Noord-Holland in 2030 6,3 TWh aan zonne- en windenergie op te wekken in Noord-Holland. Een belangrijke stap richting 2050, wanneer echt álle energie duurzaam moet worden opgewekt. We helpen onze samenwerkingspartners bij deze uitdaging, die pas klaar is als het écht niet duurzamer kan.

Taskforce E-Infra
Liander, TenneT, Gasunie en de Provincie Noord-Holland werken samen aan het uitbreiden van het elektriciteitsnetwerk. Tegelijkertijd ontwerpen we het energienetwerk van de toekomst én zoeken we naar slimme manieren om het huidige netwerk beter te benutten.

Programma Warmte
De Provincie Noord-Holland ondersteunt de warmtetransitie in de gebouwde omgeving. Dit betekent dat we helpen bij de overgang van aardgas naar duurzame alternatieven. We weten alles over warmtenetten, zonnewarmte en het gebruik van restwarmte. We delen onze kennis, jagen aan en ondersteunen gemeenten, regio’s en andere betrokkenen in Noord-Holland.

Dit kan je verwachten

  • Het is een tijdelijk opdracht van 32 tot 36 uur per week;
  • Startdatum: 2 december 2024;
  • Einddatum: 2 december 2025;
  • Optie tot verlenging: ja, 2 maal met 12 maanden;
  • Standplaats: Haarlem (Hybride);
  • Deze aanvraag kan alleen op basis van detachering ingevuld worden;
  • Graag ontvangen wij jouw reactie zo snel mogelijk.

Aantal uren

32 tot 36 uur per week.

Status

Open.
[DETA] Senior Communicatieadviseur Energieregio NH ad interim

 

Schrijf je in!

Bij een vacature of project zoeken wij als eerste in ons eigen netwerk. Schrijf je daarom bij ons in. Jouw Mijn Babbage-pagina is hiermee direct geactiveerd en kun je gebruiken om snel te solliciteren, je profiel aan te passen en bij te houden wat de status is van een sollicitatie.
Snel solliciteren

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!