Medior Communicatiemedewerker en contentmaker NAVO 2025 ad interim

Ben jij een communicatieve alleskunner met een passie voor grote evenementen? Voor het Ministerie van Defensie zijn we op zoek naar een communicatiemedewerker die het team ondersteunt bij de organisatie van de NAVO-top 2025. Dit historische evenement, de eerste NAVO-top in Nederland sinds 1949, zal een unieke uitdaging zijn, met deelname van wereldleiders, ministers en duizenden delegatieleden.

Als communicatiemedewerker ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interne communicatie en het creëren van aansprekende content. Werk nauw samen met het projectteam van Defensie en draag bij aan de succesvolle uitvoering van deze prestigieuze top. Heb jij ervaring met grote projecten en een creatieve mindset? Sluit je aan bij het team en maak impact op het wereldtoneel! 

Den Haag (Hybride)
38

Wat ga je doen?

In 2025 organiseert Nederland onder verantwoordelijkheid van het Ministerie van Buitenlandse Zaken de NAVO-top 2025. Deze internationale top wordt als
belangrijk gezien voor Nederland, omdat het de eerste NAVO-top is die Nederland mag organiseren sinds de oprichting van de NAVO in 1949. Een NAVO-top is van
de buitencategorie in alle opzichten. Met deelname van circa 45 staatshoofden en regeringsleiders, 135 ministers, 8000 delegatieleden en 2000 journalisten zal deze
op een van de grootste conferenties worden die ooit in Nederland is georganiseerd.

Defensie ondersteunt de organisatie van de top met expertise en capaciteit. Geschat wordt dat het rond de 10.000 militairen/burgers van defensie ingezet worden, met een gemiddelde duur van 11 dagen. Het gaat dan om chauffeurs, beveiliging, inzet voor nationale veiligheid en militaire presentie.

Je bent als communicatiemedewerker werkzaam voor het Defensie projectteam NAVO top 2025 die de hele ondersteuning van de NAVO top organiseert. Werkzaamheden geschieden in nauwe afstemming met de directie Communicatie van Defensie. Den Haag, Ministerie van Defensie. Plein Kalvermarkt complex.

Werkzaamheden
Ondersteuning van de interne communicatie is van groot belang, vanwege de grote inzet van ons personeel (meer dan helft is KMAR). Als communicatiemedewerker zorg je voor (advisering) voorbereiding en de uitvoering van de interne communicatie vanuit het projectteam/defensie. Je werkt daarmee nauw samen met de projectdirecteur, en de projectcoördinator communicatie bij DCo. De werkzaamheden bestaan uit:

  • Bijwonen van de project- en communicatie vergaderingen;
  • Meedenken over aansprekende interne communicatie activiteiten en middelen;
  • Voorbereiden en uitvoeren van de communicatie namens de projectdirecteur;
  • Teksten schrijven, presentaties maken, beeldmateriaal schieten;
  • Begeleiden projectdirecteur bij voor communicatie relevante activiteiten. (Eenvoudige content zelf kunnen maken of ism met het Media Centrum Defensie).

Wij zoeken iemand met

Eisen

  • Je hebt aantoonbare ervaring als communicatiemedewerker/of contentmaker;
  • Je hebt aantoonbare ervaring in het maken van (journalistieke) schriftelijke en audiovisuele content (woord & beeld).

Wensen

  • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
  • Je bent creatief;
  • Je bent stressbestendig;
  • Je hebt geen 9 tot 17 mentaliteit;
  • Je hebt ervaring met grote projecten/evenementen.

Competenties

  • Nauwkeurig;
  • Creatief;
  • Flexibel.

Hier ga je werken

Het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) ondersteunt de krijgsmacht altijd en overal. Of het nu gaat om het opleiden van militairen en burgers, het regelen van facilitaire zaken, het beheren van vastgoed (complexen, panden en grondgebied) of het verzorgen van lichamelijke en mentale gezondheidszorg voor militairen.

Daarnaast regelt DOSCO het aannemen van nieuwe medewerkers, het beveiligen en bewaken van vliegbases en kazernes en het vervoeren van mensen en materieel. Ook zorgt DOSCO voor de catering op Defensielocaties, tijdens oefeningen en bij inzet in Nederland.

Burgers en militairen
Het Defensie Ondersteuningscommando bestaat voor ruim 70% uit burgerpersoneel en voor ongeveer 30% uit militairen van de verschillende krijgsmachtdelen. Om de krijgsmacht ook in de toekomst sterk te houden zijn wij altijd op zoek naar nieuwe medewerkers. Zowel jonge starters als ervaren professionals en reservisten. Zo zorgt DOSCO voor een goede mix van personeel. Zie jij jezelf ook in deze omgeving werken?

Dit kan je verwachten

Het is een tijdelijk opdracht van 38 uur per week;
Startdatum: zo snel mogelijk;
Duur: 12 maanden;
Standplaats: Den Haag (Hybride).

Graag ontvangen wij jouw reactie zo snel mogelijk.

Aantal uren

38 uur per week,

Status

Open.
Medior Communicatiemedewerker en contentmaker NAVO 2025 ad interim

 

Schrijf je in!

Bij een vacature of project zoeken wij als eerste in ons eigen netwerk. Schrijf je daarom bij ons in. Jouw Mijn Babbage-pagina is hiermee direct geactiveerd en kun je gebruiken om snel te solliciteren, je profiel aan te passen en bij te houden wat de status is van een sollicitatie.
Snel solliciteren

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!