Medior Communicatieadviseur DIOR ad interim

Ben jij een hands-on communicatieadviseur met ervaring in verandermanagement binnen complexe organisaties? Wil jij in korte tijd concrete producten opleveren die bijdragen aan een succesvolle systeemtransitie? Dan is deze functie iets voor jou! Voor O&PRIJK/ RIS/ ODI/ RBL zoeken wij een medior communicatieadviseur die, in nauwe samenwerking met het kernteam van DIOR, de livegang van het nieuwe inhuursysteem voorbereidt.

Den Haag (Hybride)
32 36
Status: Open

Wat ga je doen?

Wij zijn op zoek naar een hands-on en een echte aanpakker die in zeer korte tijd een aantal producten kan neerzetten. Op dit moment is het kernteam van DIOR druk bezig met de voorbereidingen van de livegang van DIOR, de medior communicatieadviseur behoort in nauwe samenwerking met dit kernteam een aantal producten op te leveren. De beoogde livegang datum voor het nieuwe inhuur systeem staat gepland voor half mei 2024.

Onderdelen van deze rol en de te verwachten in samenwerking met een aantal teamleden, waarbij er sprake is van co-eigenaarschap:
  1. Opstellen van key messages en doelgroepen;
  2. Voorbereiden en testen van communicatiematerialen;
  3. Monitoren en evalueren van communicatie-effectiviteit;
  4. Voorbereiden en uitvoeren van interne en externe aankondigingen;
  5. Coördineren van support-teams voor de overgangsperiode;
  6. Documenteren van verschillen en impact op gebruikerservaring;
  7. Transitie communicatie.

Wij zoeken iemand met

Eisen
  • Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met communicatie t.b.v. verandermanagement binnen een complexe organisatie;
  • Je hebt ervaring met stakeholdermanagement en het creëren van interne en externe communicatie uitingen;
  • Je hebt ervaring met het opstellen en realiseren van een strategisch communicatieplan.

Wensen

  • Je beschikt over voldoende inzicht, kennis en ervaring t.b.v. interne en externe communicatie in een systeemovergangsfase en verandermanagement;
  • Je hebt affiniteit met inhuur, werving en selectie en total workforce management;
  • Je hebt ervaring en/of affiniteit met de organisatie van de opdrachtgever.

Hier ga je werken

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) waarborgt de kernwaarden van de democratie. BZK staat voor een goed en slagvaardig openbaar bestuur en een overheid waar burgers op kunnen vertrouwen. BZK draagt eraan bij dat burgers kunnen wonen in betaalbare, veilige en energiezuinige woningen in een buurt waar iedereen meetelt en meedoet en het prettig
leven is. Daarnaast werkt BZK aan een kleinere en efficiëntere overheid, zodat met een minimum aan middelen het maximale voor burgers en bedrijven wordt bereikt.

Organisatie en Personeel Rijk (O&P Rijk) | DALT
DALT levert HR-expertise binnen de Rijksoverheid op het gebied van Bedrijfszorg, Loopbaan- en Talentontwikkeling, Organisatie-inrichting, Arbeidsrecht, Externe en Interne Arbeidsmarkt en Diversiteit en Inclusie.

Afdeling & team
Vanuit de Business Unit Arbeidsmarkt biedt het team Tijdelijk Werk opdrachtgevers binnen de Rijksoverheid advies en ondersteuning op het gebied van tijdelijke capaciteitsvraagstukken. We dragen er zorg voor dat de behoeftesteller niet langs veel verschillende loketten hoeft bij het vervullen van een tijdelijke opdracht. Voor ons staat een goede match tussen opdracht en kandidaat binnen een reële vooraf vastgestelde doorlooptijd centraal. Op basis van de specifieke behoefte aan tijdelijke capaciteit wordt de behoeftesteller geadviseerd over de (ver)wervingsstrategie en ondersteund bij de uitvoering daarvan. Aan de categoriemanagers van de rijksbrede raamovereenkomsten leveren wij namens onze opdrachtgevers spend analyses.

Binnen bestaande raamovereenkomsten verzorgen we namens opdrachtgevers het decentrale contractmanagement met leveranciers. Steeds meer onderdelen van het Rijk beseffen dat het verstandig is om integraal te kijken naar de hele stroom van mensen die voor hen aan het werk is, ongeacht de contractbasis. Wij helpen opdrachtgevers met behulp van onze integrale inhuuroplossing met een strategische blik naar het hele resource management (inclusief externe inhuur) te kijken. Met onze AI tool kunnen we gerichte data analyses op de inhuurportefeuilles van opdrachtgevers uitvoeren.

De afdeling Tijdelijk werk heeft naast de reguliere werkzaamheden een kernteam voor DIOR. DIOR is het nieuw te implementeren inhuursysteem voor een de afnemers van Team Tijdelijk Werk. Het kernteam staat aan de vooravond om dit systeem te implementeren.

Dit kan je verwachten

  • Het is een tijdelijke opdracht van 32-36 uur per week;
  • Startdatum: z.s.m;
  • Opdrachtduur: 2 maanden;
  • Optie tot verlenging: ja, 2 maal 2 maanden;
  • Standplaats: Den Haag (Hybride).


Graag ontvangen wij jouw reactie zo snel mogelijk.

Aantal uren

32-36 uur per week.

Status

Open.
Medior Communicatieadviseur DIOR ad interim

 

Schrijf je in!

Bij een vacature of project zoeken wij als eerste in ons eigen netwerk. Schrijf je daarom bij ons in. Jouw Mijn Babbage-pagina is hiermee direct geactiveerd en kun je gebruiken om snel te solliciteren, je profiel aan te passen en bij te houden wat de status is van een sollicitatie.
Snel solliciteren

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!