Senior Corporate Communicatieadviseur

Ben jij een ervaren Senior Communicatieadviseur met een passie voor content en reporting? Kun jij het voortouw nemen in het realiseren van het jaarverslag en halfjaarlijkse verslagen? Zie jij jezelf als de centrale figuur die communicatieprocessen naadloos kan coördineren? Werk je graag samen met diverse afdelingen om inhoud, kwaliteit en samenhang van communicatie te waarborgen? En ben je stressbestendig en vaardig in het onder druk leveren van topprestaties? Dan is deze rol bij een grote overheidsinstantie mogelijk perfect voor jou!
Amsterdam/hybride
32 38
Status: Open

Wat ga je doen?

Voor het communicatieteam van een overheidsinstantie zoeken we een ervaren en overtuigende Senior Communicatieadviseur met affiniteit, kennis en ervaring in verantwoordingscommunicatie. Een van de belangrijkste onderdelen van je werk is de realisatie van het jaarverslag en het halfjaarlijkse verslag. Je fungeert als dé spin in het web die de communicatie van de jaarstukken naar een hoog niveau tilt en bent het eerste aanspreekpunt voor communicatie over deze belangrijke documenten. Je werkt nauw samen met verschillende afdelingen, waarbij je stuurt op inhoud, kwaliteit en samenhang. Met jouw gestructureerde aanpak zorg jij ervoor dat het totstandkomingsproces soepel verloopt en dat alle stakeholders goed aangesloten zijn.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de communicatie naar diverse doelgroepen. Samen met je collega's creëer je de content voor het jaarverslag en werk je nauw samen met woordvoerders voor externe perspublicaties. Ook draag je zorg voor eindproducten zoals de jaarverslagwebsite. Naast het jaarverslag werk je ook aan andere communicatievraagstukken binnen de organisatie. Het ontwikkelen van communicatiestrategieën en het uitvoeren van bijbehorende projecten is voor jou bekend terrein.
Je schakelt moeiteloos tussen verschillende thema's en onderwerpen en vindt het uitdagend wanneer er veel tegelijk speelt. Je hebt een scherp analytisch vermogen, waardoor je complexe materie snel doorgrondt en helder kunt overbrengen. Als conceptueel denker weet je ideeën goed uit te werken en zorg je voor concrete resultaten. Je werkt graag samen met communicatiebureaus en behoudt het overzicht, ook wanneer de druk hoog is.

Wij zoeken iemand met

  • Een afgeronde WO- of Hbo-opleiding op het gebied van Communicatie.
  • Minimaal 5 jaar ervaring als senior communicatieadviseur, inclusief ruime ervaring met corporate verslaglegging en het maken van jaarverslagen.
  • Ervaring met politiek-bestuurlijke organisaties en de vaardigheid om politiek-bestuurlijke en strategische gevoeligheden te herkennen en hier effectief mee om te gaan.
  • Vaardigheden in het actief adviseren, schrijven en uitvoeren van communicatieplannen, met een sterke affiniteit voor beleidsinhoudelijke onderwerpen.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, inclusief projectmanagement skills en een goed gevoel voor tekst en beeld.
  • Adviesvaardigheden die nodig zijn voor het uitbrengen van adviezen aan opdrachtgevers en management.
  • Sterke capaciteiten in stakeholdermanagement, met een aangeboren talent voor samenwerking en organisatiesensitiviteit.

Verder herken je jezelf in de volgende omschrijving:

  • Flexibel en in staat om snel te schakelen tussen verschillende onderwerpen, werkzaamheden en niveaus.
  • Stressbestendig en resultaatgericht, met een goede omgang met deadlines.
  • Analytisch sterk en bekwaam in complexe omgevingen, in staat om te acteren bij soms tegenstrijdige belangen.

Hier ga je werken

Je komt te werken binnen een politiek-bestuurlijke organisatie met een groot en divers communicatieteam. Dit team richt zich op het ondersteunen van strategische en beleidsmatige keuzes in zowel interne als externe communicatie.

Dit kan je verwachten

Een functie met doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie. Je kunt rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste 13e maand en de mogelijkheid tot hybride werken.

Aantal uren

32-38 uur per week

Status

Open
Senior Corporate Communicatieadviseur

 

Schrijf je in!

Bij een vacature of project zoeken wij als eerste in ons eigen netwerk. Schrijf je daarom bij ons in. Jouw Mijn Babbage-pagina is hiermee direct geactiveerd en kun je gebruiken om snel te solliciteren, je profiel aan te passen en bij te houden wat de status is van een sollicitatie.
Snel solliciteren

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!