Online Content Marketeer

Ben jij een gedreven, creatieve en proactieve online marketeer met een passie voor content en conversie? Heb je ervaring in de B2B-sector en weet je de customer journey te doorgronden en hierop in te spelen met de juiste informatie en content? Krijg je energie van werken in een hecht online team waar je met elkaar bouwt aan de online marketing? En wil je graag de contentstrategie opzetten en bijdragen aan grote projecten zoals een website-redesign en andere strategische initiatieven? Dan is deze nieuwe rol bij onze ambitieuze opdrachtgever, Fijn Wonen, de juiste volgende stap voor jou!
Hybride (1x p.w. Heerenveen)
32 36 40
Status: Open

Wat ga je doen?

Fijn Wonen is een revolutionaire weg ingeslagen en bewandelt als koploper ongebaande paden. Dit markeert het karakter van het bedrijf: ondernemerschap met lef. Tegelijkertijd wordt op deze reis duidelijk dat niet iedereen in de sector zo vooruitstrevend is. Er is dus werk aan de winkel om klanten, stakeholders en het Nederlandse publiek mee te nemen in de marktkanteling van traditionele bouw naar conceptuele bouw.

Als Online Content Marketeer vervul je hierin een belangrijke rol en werk je onder meer aan:

  • De contentstrategie bepalen en de content thema’s uitwerken in passende middelen, zoals artikelen en testimonials.
  • SEO-vriendelijke webpagina’s opzetten en het beheren van sociale mediakanalen, met de focus op LinkedIn.
  • Interactie zoeken met de bezoekers van de kanalen en hun voorzien van antwoorden op hun vragen of nodige informatie.
  • Continue optimalisatie van de content door samen te monitoren en analyseren binnen het online team en deze learnings te delen met relevante interne collega’s.
  • In gesprekken met commerciële en technische collega’s de juiste informatie achterhalen voor het maken van een goed contentitem.
  • Mensen raken met taal (storytelling) en beeld en ervoor zorgen dat alle content up-to-date is.

Met jouw uitgekiende contentstrategie en verrassende items schud je de traditionele bouwsector op en zet je Fijn Wonen verder op de kaart!

Wij zoeken iemand met

  • Een relevante afgeronde Hbo-opleiding; bij voorkeur in marketing of communicatie.
  • Minimaal 4 tot 5 jaar relevante werkervaring als online- content- en/of sociale mediamarketeer.
  • Ervaring met het bedenken, coördineren, uitwerken en evalueren van een online contentstrategie.
  • Ervaring met programma’s zoals Sitecore, Google Analytics, Canva, Momice, en het samenwerken met en aansturen van externe partijen.
  • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling; je neemt een vlotte pen mee.

Verder herken je jezelf in de volgende omschrijving:

  • Initiatiefnemer, denkt out-of-the-box en kan tegelijkertijd goed samenwerken met je collega’s met wie je graag je kennis deelt.
  • Ondernemend en stressbestendig, je kunt goed omgaan met ad hoc vragen, veranderingen en past jouw strategie en planning hierop aan.

Hier ga je werken

Fijn Wonen is een datagedreven dochteronderneming van Van Wijnen. Als marktleider in betaalbaar wonen, heeft Van Wijnen een gedurfde visie ontwikkeld die resulteert in een nieuwe manier van bouwen. Deze verandering in de manier waarop huisvesting wordt gerealiseerd is ondergebracht in de divisie Fijn Wonen. Sinds de oprichting in 2014 is de Fijn Wonen-organisatie uitgegroeid tot een team van ruim 80 medewerkers, verdeeld over verschillende disciplines. Met de ambitie en passie om bij te dragen aan de oplossing van het woningtekort in Nederland, wordt er gekeken naar hoe het wèl kan zodat mensen, nu én in de toekomst, fatsoenlijk betaalbaar kunnen wonen. Fijn Wonen maakt woningen van bewezen kwaliteit met veel variatiemogelijkheden tegen een betaalbare prijs, waarbij duurzaamheid vanzelfsprekend is en diep in de activiteiten is geworteld. Het oplossen van het woningtekort gebeurt niet alleen, maar samen met gemeentes, corporaties, ontwikkelaars, concullega’s en de politiek in Den Haag. Dit maakt het werken binnen Fijn Wonen divers en uitdagend. De woningfabriek en het hoofdkantoor van Fijn Wonen staan in Heerenveen. Door het landelijke karakter van Fijn Wonen willen zij op termijn een standplaats in de Randstad openen.

Het team
De Fijn Wonen-organisatie wordt geleid door een tweekoppige directie en een geconcentreerd Management Team. De lijnen zijn kort, er is geen sprake van politiek en er wordt hard gewerkt aan de ambitie om de meest toonaangevende aanbieder van onbezorgd woon- en leefplezier te worden. Het marketing & communicatie team bestaat uit 10 fte, waaronder 4 designers/visualizers, 4 marcom-medewerkers, een “tourmanager” en een online team. Het online team bestaat uit een contentmarketeer, een allround specialist (o.a. SEA/SEA) en een nieuwe Online Lead, die strategisch aanstuurt. Gezien de groei en het aanbrengen van meer focus, is er nu de nieuwe functie van online content marketeer. Iedereen rapporteert aan de Marketing Manager.

Dit kan je verwachten

  • Een dynamische functie in een omgeving die volop in beweging is.
  • Salaris gebaseerd op ervaring en achtergrond, tot maximaal €4.400,-bruto o.b.v. 40 uur.
  • Jaarcontract, met de intentie tot een vast contract.
  • 38 vakantiedagen, vakantiegeld en pensioenvoorziening.
  • Hybride werken: wekelijks een kantoordag in Heerenveen is de norm. De overige dagen kun je zelf indelen, zowel vanuit huis als op een van de 27 vestigingen van Van Wijnen door heel Nederland.
  • Reiskostenvergoeding, zakelijke laptop en telefoon.

Aantal uren

32-40 uur per week

Status

Open
Online Content Marketeer

 

Schrijf je in!

Bij een vacature of project zoeken wij als eerste in ons eigen netwerk. Schrijf je daarom bij ons in. Jouw Mijn Babbage-pagina is hiermee direct geactiveerd en kun je gebruiken om snel te solliciteren, je profiel aan te passen en bij te houden wat de status is van een sollicitatie.
Snel solliciteren

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!