Senior Corporate Communicatieadviseur

Ben je een allround senior communicatieadviseur, met ervaring in verschillende communicatiedisciplines en stakeholdermanagement? Krijg je veel energie van strategische vraagstukken en weet jij management en bestuur te adviseren? Heb je daarbij affiniteit met het thema duurzaamheid en een passie voor interne communicatie, ledencommunicatie en arbeidsmarktcommunicatie? Dan zijn wij op zoek naar jou voor onze opdrachtgever, de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB)!
Amsterdam/hybride
32 36
Status: Open

Wat ga je doen?

Als communicatieadviseur zet je jouw ervaring en expertise in om bij te dragen aan de realisatie van NVB's strategische pijlers en missie: Sterke banken, sterke samenleving.

Jouw taken omvatten:

  • Communicatieplannen ontwikkelen en (mede) uitvoeren.
  • Samenwerken met beleidsadviseurs en leden aan uitdagende en vaak complexe communicatievraagstukken.
  • Adviseren van het management en bestuur over communicatievraagstukken.
  • Collega’s adviseren over de inzet van creatieve communicatievormen, zoals de vertaling en visualisering van standpunten en beleid.
  • Initiëren, coördineren en uitvoeren van voorlichtingscampagnes over maatschappelijke thema’s, waarbij je diverse belanghebbenden effectief informeert en betrekt.
  • Deelnemen aan en adviseren in communicatiewerkgroepen met leden en andere stakeholders op zowel strategisch als tactisch niveau.

Wij zoeken iemand met

  • Academisch werk- en denkniveau.
  • Minimaal 10 jaar ervaring in communicatieadvies (intern en extern) en stakeholdermanagement.

Daarnaast herken je jezelf in de volgende omschrijving:

  • Als natuurlijke verbinder kun je diverse stakeholders samenbrengen.
  • Je blijft op de hoogte van de actualiteit en bent politiek-sensitief.
  • Stressbestendig: in staat om rust en overzicht te bewaren tijdens hectische momenten.
  • Een stevige persoonlijkheid met overtuigingskracht en flexibiliteit.
  • Proactief en vol nieuwe ideeën (waar je collega’s zeker voor openstaan!).

Hier ga je werken

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) verenigt Nederlandse en buitenlandse banken die actief zijn in Nederland. Samen werken deze banken via de belangenorganisatie NVB aan een welvarende, duurzame en inclusieve samenleving, waarbij ze in verbinding staan met Europa en de rest van de wereld. Voor de circa 60 banken in Nederland en in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, de overheid en maatschappelijke organisaties zet de NVB zich dagelijks proactief in voor een dienstbare, stabiele en competitieve bankensector. De NVB fungeert niet alleen als een ontmoetingsplaats, maar voorziet ook in relevante informatie, lobbywerk en communicatie. Daarnaast organiseert de NVB dialogen, streeft naar inspiratie voor haar leden en streeft naar zichtbare resultaten. De NVB richt zich op belangrijke maatschappelijke thema’s, waardoor medewerkers de kans krijgen om bij te dragen aan maatschappelijk verantwoorde initiatieven binnen de bankensector.

Bij de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) zijn ongeveer 70 medewerkers werkzaam. De NVB is een proactieve, informele en zelfsturende organisatie die inspeelt op de actuele ontwikkelingen in de sector en in de samenleving. Persoonlijke ontwikkeling staat centraal; het gaat om uitdagend werk met veel verantwoordelijkheid, doorlopende opleidingen en coaching. Uiteraard heeft de NVB diversiteit, samenwerking en verbinding centraal staan.

Afdeling Externe Betrekkingen
Je bent deel van het team Communicatieadvies en maakt deel uit van de afdeling Externe Betrekkingen. Deze afdeling bestaat uit ongeveer 20 professionals verdeeld over vier teams: Public Affairs, Communicatieadvies, Woordvoering en Communicatiesupport (content, online, video en evenementen). In multidisciplinaire teams met NVB collega’s wordt er nauw samengewerkt op diverse communicatievraagstukken. Er wordt intensief samengewerkt met stakeholders uit de financiële sector, overheid en maatschappelijke organisaties. Je rapporteert aan het hoofd Externe Betrekkingen.

Dit kan je verwachten

Een inhoudelijke communicatiefunctie waar je ruimte hebt om sturing te geven aan diverse vraagstukken. Je komt terecht in een lerende organisatie waar persoonlijke ontwikkeling voorop staat. Een open, mensgerichte werkcultuur met gedreven professionals die streven naar het leveren van kwaliteit en het maken van impact voor onze leden en de maatschappij. En daarnaast:

  • Salaris, gebaseerd op jouw ervaring en ingeschaald in schaal 10 voor een 36-urige werkweek, conform de CAO voor banken.
  • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 8% vakantiegeld, en een premievrij pensioen.
  • 6 weken vakantie per jaar bij een dienstverband van 36 uur, met de mogelijkheid om extra dagen bij te kopen.
  • Flexibel werken: gemiddeld minimaal 2,5 dag per week op kantoor in Amsterdam.
  • Een NS-Businesscard voor eersteklas reizen; uiteraard een laptop en zakelijke telefoon.

Aantal uren

32-36 uur per week

Status

Open
Senior Corporate Communicatieadviseur

 

Schrijf je in!

Bij een vacature of project zoeken wij als eerste in ons eigen netwerk. Schrijf je daarom bij ons in. Jouw Mijn Babbage-pagina is hiermee direct geactiveerd en kun je gebruiken om snel te solliciteren, je profiel aan te passen en bij te houden wat de status is van een sollicitatie.
Snel solliciteren

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!