Marketing Manager

Ben jij een ambitieuze en ondernemende Head of Marketing met ervaring in franchiseorganisaties, bij voorkeur in retail, in Nederland en wellicht ook Duitsland? Ben jij een echte merkdenker, commercieel gedreven en expert in het creëren van succesvolle rtv- en online campagnes? Weet jij met jouw enthousiasme en doorzettingsvermogen ook een team van gedreven marketingprofessionals (zowel in NL als DE) te motiveren en naar een hoger plan te tillen? Dan zoeken we jou als Head of Marketing, voor onze opdrachtgever, een grote landelijke (franchise) foodketen waar alles draait om smaak (“it’s the dough”), New York Pizza! Are you in?
Amstelveen
40
Status: Vergevorderd stadium

Wat ga je doen?

Jij bent verantwoordelijk voor het (laten) ontwikkelen en uitvoeren van zowel grote landelijke als lokale, doelgerichte marketingcampagnes. Je zorgt voor een duidelijke toename van awareness en actie bij de doelgroepen in Nederland en Duitsland. Jij stuurt het gehele proces aan: van het opstellen van de marketingkalender tot alle communicatie en campagnes above & below the line. Functioneel en operationeel stuur je een team aan van drie campagnemanagers (waaronder een senior voor de Duitse markt), een contentmanager, een marketingmedewerker en regelmatig twee stagiaires. Je werkt nauw samen met het lokale team in Duitsland om de campagnes af te stemmen en uit te voeren.

Wat houdt dit concreet in?

  • Als echte merkdenker ben je de “hoeder” van het NYP-DNA. Je bent verantwoordelijk voor merkontwikkeling, inclusief de planning en uitvoering van brandcampagnes, contentcreatie, mediastrategie, en het behouden van de visuele identiteit van het merk.
  • Schakelen en aansturen van bureaus voor co-creatie en draagvlak creëren bij franchisenemers voor je plannen.
  • Beheer van het totale marketingcommunicatiebudget, inclusief actiemarketing en promoties, zowel op internationaal als lokaal niveau.
  • Leidinggeven aan je team/individuele medewerkers en hen op een natuurlijke manier te motiveren, inspireren en te versterken.
  • Alert: je volgt de ontwikkelingen bij de concurrentie en in de food- (en delivery)markt uiteraard op de voet!

Wij zoeken een ondernemende Marketing Manager met

  • Ambitieuze merk/marketingprofessional die klaar is voor de next step; ervaring met franchise is the best!
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in een (soortgelijke) rol, bij voorkeur in de Retail & FMCG branche, met een hbo- of wo-diploma in Brand Marketing, Commercie, of soortgelijk.
  • Een ambitieuze en commerciële instelling: jij wilt groeien en denkt mee met zowel de klanten als de franchisenemers om het business resultaat te versterken.

Daarnaast herken je jezelf in de volgende omschrijving:

  • In staat om de marktdynamiek te begrijpen en dit te vertalen naar het merk en dito spraakmakende/actiematige campagnes.
  • Je kunt doelgroepen onderscheiden en weet op welke manier je deze verschillende doelgroepen moet aanspreken.
  • Uitstekende people skills en aantoonbare ervaring met het coachen en inspireren van een klein team merkprofessionals.
  • Je weet kaders/structuur aan te brengen en bent procesmatig sterk.
  • Een stevige, ondernemende en daadkrachtige mindset met veel ambitie, die gewend is om te opereren in een dynamische en veeleisende omgeving!

Hier ga je werken

Met inmiddels 300 (franchise) vestigingen, is dit merk niet voor niets als 30 jaar (sinds de oprichting in 1993) dé smaakmaker van Nederland. Hiernaast is inmiddels de expansie in Duitsland opgestart. Dit bedrijf, met ruim 75 medewerkers, is ondernemend en ambitieus en er wordt veel waarde gehecht aan mensen en talent. Heb je een goed idee? Go for it! Hiërarchie is niet belangrijk, de deur staat altijd open voor elkaar en iedereen. Iedereen kent elkaar bij naam en er wordt ook intensief samengewerkt met de beste creatieve bureaus.
Als Head of Marketing geef je leiding aan een team van vijf marcomprofessionals: 1 senior campagnemanager (die deels ook Duits werkzaamheden aanstuurt, 2 campagnemanagers, een contentmanager, een marketingmedewerker en regelmatig 2 stagiaires. Je werkt hiernaast nauw samen met het E-commerce team, specialisten en creatieve bureaus. Je rapporteert aan de CMO en bent onderdeel van de Marketing Commissie.

De volgende ingrediënten maken deze job alleen maar leuker

  • Een marktconform salaris dat overeenkomt met je ambitie en ervaring + een bonusregeling.
  • Reiskostenvergoeding, pensioenregeling en collectieve ziektekostenregeling.
  • 25 verlofdagen.
  • Opleidingsbudget.
  • Informele en ondernemende cultuur; gezamenlijke lunch en regelmatig proeverijen.
  • De leukste gadgets op kantoor o.a. een basketbalmachine, flipperkast, tafeltennistafel en een eigen gym!
  • Gezellige borrels en feestjes. Zo ging dit bedrijf eerder met het hele team naar Ibiza en op wintersport!

Aantal uren

40 uur per week

Status

Open
Marketing Manager

 

Schrijf je in!

Bij een vacature of project zoeken wij als eerste in ons eigen netwerk. Schrijf je daarom bij ons in. Jouw Mijn Babbage-pagina is hiermee direct geactiveerd en kun je gebruiken om snel te solliciteren, je profiel aan te passen en bij te houden wat de status is van een sollicitatie.
Snel solliciteren

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!